Placki z cukinii wyjdą mistrzowskie, jeżeli dodacie ten jeden składnik

zdrowie.wprost.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Placki z cukinii Źródło: Shutterstock


Chrupiące i delikatne placki z cukinii już w wersji standardowej są naprawdę pyszne. Znamy jednak sposób, by były jeszcze lepsze. Cały sekret tkwi w jednym składniku.


Placki z cukinii są świetną propozycją na obiad lub kolację dla miłośników tego warzywa. Będą pyszne zwłaszcza teraz, gdy trwa sezon na świeżą cukinię. Ich przygotowanie jest dość proste i szybkie, dlatego będą ciekawą opcją awaryjną na „ekspresowy posiłek”. Co więcej, do ich zrobienia będziecie potrzebować tylko kilku składników, które prawdopodobnie macie w swojej kuchni. Można je przygotować na kilka różnych sposobów. jeżeli chcecie uzyskać naprawdę świetny efekt – skorzystajcie z poniższego triku.


Placki z cukinii z jednym szczególnym dodatkiem


Poza cukinią obowiązkowym elementem placków są jajka, które służą jako spoiwo, a także mąka i przyprawy. Sekret pysznych placków z cukinii tkwi jednak też w jednym szczególnym składniku. Mowa o serze feta. Dzięki niemu wyjdą one jeszcze bardziej aromatyczne. W ten łatwy sposób można udoskonalić to klasyczne danie, jednak wcześniej należy się wstrzymać z dodawaniem soli, by potrawa nie wyszła zbyt słona.
Idź do oryginalnego materiału