Placki jogurtowe puszyste jak chmurka. W przepisie ważna jest na jedna rzecz

zdrowie.wprost.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Placki jogurtowe Źródło: Unsplash


Placki jogurtowe to idealna propozycja na lekkie śniadanie. Można je podawać z dodatkiem sezonowych owoców, dzięki czemu będą jeszcze smaczniejsze.


Placki jogurtowe zrobicie w kilkanaście minut. W tak samo szybkim czasie będą znikać ze stołu – gwarantujemy, iż będzie zajadać się nimi cała rodzina. Choć najpopularniejszymi plackami, jakie podaje się na śniadanie, kolację lub w formie słodkiej przekąski są klasyczne racuchy, to placuszki jogurtowe są jeszcze smaczniejsze od nich. Poza tym są zdrowe i przygotujecie je w naprawdę ekspresowym tempie z zaledwie kilku składników. jeżeli macie ochotę na więcej słodkich dań tego typu, ciekawą opcją są też naleśniki owsiane lub gofry budyniowe.


Placki jogurtowe – jak je przygotować?


Placki jogurtowe zrobicie gwałtownie i prosto. Są dużo łatwiejsze i szybsze w przygotowaniu niż na przykład popularne racuchy. Co więcej, wszystkie potrzebne składniki prawdopodobnie macie w swojej kuchni. Do ich zrobienia nie musicie choćby wyjmować miksera. Jest to też dobry pomysł na śniadanie lub szybką przekąskę do pracy lub szkoły, ponieważ bez trudu zapakujecie je do lunchboxa. choćby jeżeli nie jesteście fanami jogurtu naturalnego, to ta potrawa z pewnością zagości w waszym menu, ponieważ sprawdzi się idealnie, gdy nie macie pomysłu na ekspresowe i lekkie danie, którego zrobienie zajmuje dosłownie chwilę.
Idź do oryginalnego materiału