Nie każda konserwa jest zła. Te puszki możesz jeść bez wyrzutów sumienia
Zdjęcie: konserwy
Konserwy długo kojarzyły się z awaryjną kolacją studenta lub turystycznym zestawem „na czarną godzinę”. Dziś dietetycy przypominają, iż w szczelnie zamkniętej puszce mogą kryć się prawdziwe superfoods – pełne białka, witamin i antyoksydantów, a przy tym tańsze i trwalsze niż świeży odpowiednik.Wiele konserw zawiera wyłącznie naturalne składniki i neutralną zalewę.Puszkowane sardynki, ciecierzyca czy fasola to źródła białka, błonnika i witamin.Konserwy w wodzie lub soku – bez syropu i śmietany – to najzdrowszy wybór.










![Lubelskie. Nowy sprzęt chirurgiczny we włodawskim szpitalu [ZDJĘCIA]](https://static2.slowopodlasia.pl/data/articles/xga-4x3-nowy-sprzet-chirurgiczny-we-wlodawskim-szpitalu-zdjecia-1762798574.jpg)



