Nie dodawaj tego do śledzia. Narazisz się na niestrawność przez całe święta

pacjenci.pl 1 dzień temu
Zdjęcie: Śledzie


Śledź w śmietanie to jedna z najczęściej wybieranych, a jednocześnie najbardziej problematycznych potraw serwowanych podczas świąt. Choć sam śledź jest źródłem cennych kwasów tłuszczowych omega-3, połączenie go z gęstą, pełnotłustą śmietaną, cebulą i dodatkami tworzy mieszankę, która jest wyjątkowo trudna do strawienia dla naszego układu pokarmowego. Wyjaśniamy, dlaczego ten świąteczny klasyk często prowadzi do niestrawności, uczucia ciężkości i zgagi.Dlaczego śledź w śmietanie obciąża żołądek?Tłuszcz, białko i cebula – kumulacja czynników drażniącychJak przygotować i spożywać śledzia, by uniknąć niestrawności?
Idź do oryginalnego materiału