Przepisów na kawę mrożoną jest wiele. Serwowana jest niemal we wszystkich krajach, w Grecji np. podaje się ją z grubą warstwą piany, w Korei z warstwą mleka i puszystym kremem z cukru. Najważniejsze jednak w tym deserze jest to, żeby przyrządzić go na bazie zaparzonej naturalnej kawy. My podajemy przepis na mrożoną kawę z dodatkiem kostek lodu, mleka i lodów waniliowych. Można podać ją z chmurką bitej śmietany.
Mrożona kawa z lodami to deser na upały. Przepis jest prosty
Zdjęcie: Kawa mrożona z lodami Źródło: Shutterstock
Mrożona kawa sprawdza się w upalne dni. Oprócz tego, iż zachwyca smakiem, pobudza i orzeźwia. Do przygotowania wystarczy dobrej jakości kawa, kilka kostek lodu z zamrażarki i ulubione lody, najlepiej pasują waniliowe. Przepis nie jest trudny.
Przepisów na kawę mrożoną jest wiele. Serwowana jest niemal we wszystkich krajach, w Grecji np. podaje się ją z grubą warstwą piany, w Korei z warstwą mleka i puszystym kremem z cukru. Najważniejsze jednak w tym deserze jest to, żeby przyrządzić go na bazie zaparzonej naturalnej kawy. My podajemy przepis na mrożoną kawę z dodatkiem kostek lodu, mleka i lodów waniliowych. Można podać ją z chmurką bitej śmietany.
Przepisów na kawę mrożoną jest wiele. Serwowana jest niemal we wszystkich krajach, w Grecji np. podaje się ją z grubą warstwą piany, w Korei z warstwą mleka i puszystym kremem z cukru. Najważniejsze jednak w tym deserze jest to, żeby przyrządzić go na bazie zaparzonej naturalnej kawy. My podajemy przepis na mrożoną kawę z dodatkiem kostek lodu, mleka i lodów waniliowych. Można podać ją z chmurką bitej śmietany.