Młode warzywa i ten sycący dodatek wrzuciłam na patelnię. To najlepszy jednogarnkowy obiad, jaki ostatnio jadłam

zdrowie.wprost.pl 2 miesięcy temu
Zdjęcie: Młode warzywa z kiełbasą Źródło: Shutterstock / Little Hand Creations


W sezonie na młode warzywa warto sięgnąć po ten szybki obiad. Polecam zrobić je z pysznym dodatkiem. Jest pyszne, sycące i nie wymaga wiele pracy. Teraz, gdy warzywa są tanie, zrobisz je „za grosze”.


Młode warzywa z patelni to potrawa, którą można przygotować na wiele różnych sposobów. Tym razem sięgnęłam po jedną z najprostszych wersji tego dania. Połączyłam kilka produktów, które akurat miałam pod ręką. Dorzuciłam też składnik, za pomocą którego cała kompozycja stała się bardziej sycąca – kiełbasę. Poznaj mój patent na tani i szybki obiad.


Jak zrobić młode warzywa z patelni?


Wystarczy wrzucić na patelnię kilka składników i doprawić wszystko paroma przyprawami. Nie musisz trzymać się ściśle przedstawionego niżej przepisu. Możesz połączyć dowolne składniki, które akurat zalegają w twojej lodówce lub spiżarni. Sięgnąć po bakłażany, bataty, kalafior, brokuł, fasolkę szparagową, pomidory, pieczarki, wędzony boczek, kurczaka itp. Wszystko zależy od Twoich preferencji smakowych oraz potrzeb.
Idź do oryginalnego materiału