Maria Pohorecka, pasjonatka kulinariów i odkrywczyni smaków z północnej Afryki, przez 20 lat mieszkała w Tunezji. W Radiu Opole opowiedziała o swojej miłości do gotowania, kulinarnych eksperymentach i fascynacji tunezyjską kuchnią.
Maria Pohorecka to kobieta z pasją, której życie zawodowe przez wiele lat związane było z turystyką, a później z gastronomią. Prowadząc klub kolacyjny 'Apetyt na eksperymenty', dzieli się swoimi doświadczeniami i smakami, które przywiozła z Tunezji, gdzie mieszkała przez 20 lat. W rozmowie z Katarzyną Zawadzką opowiedziała o egzotycznych przyprawach, tradycyjnych daniach oraz niezwykłych smakach, które inspirowały ją przez lata. Zdradziła nam także, jakie kwiaty z Tunezji znalazły swoje miejsce w jej kuchni i jak łączy je z tradycyjnymi polskimi smakami.Miłość do gotowania i egzotyczne smaki Tunezji
Zdjęcie: Maria Pohorecka [fot. Adam Dubiński]