Rogaliki to jedne z najpopularniejszych smakołyków. Są pyszne, a w dodatku uniwersalne. Można je zrobić nie tylko na deser, ale również na śniadanie. Doskonale pasują do porannej kawy lub herbaty. Co więcej, można je zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na uczelnię. To świetny pomysł na lunch i doskonała alternatywa dla różnych niezdrowych przekąsek pełnych pustych kalorii, takich batony i ciastka.
Jak zrobić domowe rogaliki z 3 składników?
Wystarczy połączyć ze sobą 3 produkty – zimne masło, mąkę oraz twaróg na sernik. Poszczególne składniki należy wymieszać w równych proporcjach. Każdy z nich powinien mieć taką samą wagę, czyli 300 gramów. Oczywiście, o ile chcesz przygotować więcej rogalików, możesz zwiększyć ilości tych artykułów spożywczych. Ze wskazanego przepisu wyjdzie około 30 małych rogalików.