Pierogi można przygotować na przeróżne sposoby – zarówno „na słodko”, jak i w formie wytrawnej. Do najpopularniejszych pierogów zdecydowanie należą ruskie. Żeby jednak zrobić tę potrawę – konieczne jest wyrobienie ciasta, a później żmudne lepienie pierogów. Możecie jednak delektować się wspaniałym smakiem tego dania, przyrządzając je w znacznie prostszy i szybszy sposób.
Czym są kotlety ruskie?
Farsz do pierogów ruskich idealnie sprawdzi się jako pyszny i sycący obiad, jednak bez ciasta. Jak to możliwe? Wystarczy, iż zamiast klasycznej formy przygotujecie pyszne kotlety. Wykorzystajcie farsz na pierogi ruskie, a następnie uformujcie z niego kotleciki. Przed smażeniem masę serowo-ziemniaczaną obtoczcie w bułce tartej. To danie będzie smakować i dzieciom, i dorosłym. Jest to też interesujący pomysł na urozmaicenie obiadu. Dodatkowo zrobienie kotletów w ten sposób zajmie wam znacznie mniej czasu w porównaniu z pierogami.
Taka propozycja na obiad jest też bardzo tania. Dodatkowo kotlety ruskie możecie przyrządzić na przykład z ugotowanych ziemniaków, które zostały wam z dnia poprzedniego. Wystarczy, iż przeciśniecie je przez praskę i połączycie z resztą składników.
Spróbujcie sami zrobić pyszne kotlety ruskie