Jajecznica ma wielu zwolenników. Trudno się temu dziwić, bo to proste, szybkie, a zarazem niezwykle pożywne danie i spora dawka energii na początek dnia. Co więcej, można. łatwo modyfikować skład potrawy. Wystarczy dorzucić do jajek ulubione składniki, na przykład wędzony boczek, kiełbasę, szczypiorek, szpinak czy pomidory. Dziś proponujemy wam jednak inny, mniej oczywisty dodatek. Dzięki niemu jajecznica zyskuje kremową konsystencję i rozpływa się w ustach.
Jak zrobić jajecznicę z serkiem wiejskim?
Przepis jest dziecinnie prosty. Wystarczy dorzucić do rozmąconych jajek serek wiejski, całość dokładnie wymieszać, a potem wlać na rozgrzaną patelnię. Gdy masa zacznie się ścinać można dodać do niej również inne składniki, na przykład pomidorki koktajlowe czy posiekaną dymkę. Wszystko zależy tak naprawdę od indywidualnych preferencji. Wybierzcie te produkty, które lubicie najbardziej. Nie jest to jednak zabieg obowiązkowy. Jajecznica w wersji sauté (z samym serkiem wiejskim i przyprawami) smakuje obłędnie i z pewnością nasyci niejednego łasucha.