Grillowany arbuz z tymi dodatkami to poezja smaku. Podbijam nim każdą letnią imprezę

zdrowie.wprost.pl 5 miesięcy temu
Zdjęcie: Grillowany arbuz Źródło: I Liudmyla Chuhunova /Getty Images


Grillowany arbuz smakuje jeszcze lepiej niż świeży. Wyjątkowego charakteru dodaje mu kilka prostych składników. Ich połączenie tworzy efekt wow. Zobacz, jak zrobić ten niebanalny przysmak.


Arbuz to znany i lubiany owoc. Chętnie sięgamy po niego zwłaszcza latem. Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie. Świetnie sprawdza się jako samodzielna przekąska. Odrobina kreatywności wystarczy, by stworzyć z niego niebanalny przysmak, który z powodzeniem może konkurować z kiełbaską, stekiem oraz innymi smakołykami z grilla. Zobaczcie, jak go przyrządzić.


Jak zrobić grillowany arbuz?


Przyrządzenie grillowanego arbuza jest banalnie proste i nie wymaga żadnych specjalnych zabiegów. Wystarczy pokroić owoc na plastry, posmarować marynatą i umieścić na ruszcie. Nie musicie pozbawiać go pestek, ale jeżeli chcecie możecie to zrobić. Ananas z grilla świetnie smakuje solo. Doskonale sprawdzi się również w roli dodatku do innych dań, na przykład sałatek, serów czy mięs.
Idź do oryginalnego materiału