Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Główny Inspektorat Sanitarny poinformował, iż w wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto pałeczki Salmonella spp. w 1 z 5 próbek sezamu łuskanego. Spożycie tego produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktu: Nazwa produktu: SERENO sezam łuskany, 200 g Numer partii: L250311V138 Data minimalnej trwałości: 28.02.2026 Producent: VOG Polska sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8, 96-100 Skierniewice Wyprodukowano dla: Netto sp. z o.o. Motaniec 30, 73-108 Kobylanka Pochodzenie surowca: Indie Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez producenta i dystrybutora. Producent VOG Polska Sp. z o.o. oraz NETTO Sp. z o.o. wdrożyły procedurę wycofania z obrotu handlowego wyżej wskazanego produktu. UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przy
GIS: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii sezamu
zambrow.org 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Zaburzenia odżywiania
- GIS: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii sezamu
Powiązane
Jakie są normy cholesterolu we krwi? Aktualne wytyczne
12 godzin temu
Polecane
Persymona z drzewa siedmiu cnót
3 godzin temu
X Święto Gminy Zambrów za nami! [FOTO+VIDEO]
5 godzin temu
Piknik Rodzinny w Mikołesce
7 godzin temu
Smak Polski w Nowym Jorku
7 godzin temu
Na rynku trwa 9. edycja Rzeszowskiego Festiwalu Piwa
7 godzin temu
Piknik nad Skotnickim Jeziorem Marzeń
8 godzin temu