Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Główny Inspektorat Sanitarny poinformował, iż w wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto pałeczki Salmonella spp. w 1 z 5 próbek sezamu łuskanego. Spożycie tego produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktu: Nazwa produktu: SERENO sezam łuskany, 200 g Numer partii: L250311V138 Data minimalnej trwałości: 28.02.2026 Producent: VOG Polska sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8, 96-100 Skierniewice Wyprodukowano dla: Netto sp. z o.o. Motaniec 30, 73-108 Kobylanka Pochodzenie surowca: Indie Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez producenta i dystrybutora. Producent VOG Polska Sp. z o.o. oraz NETTO Sp. z o.o. wdrożyły procedurę wycofania z obrotu handlowego wyżej wskazanego produktu. UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przy
GIS: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii sezamu
zambrow.org 4 tygodni temu
- Strona główna
- Zaburzenia odżywiania
- GIS: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii sezamu
Powiązane
Na co działa kreatyna?
3 godzin temu
Czy kapusta kiszona wpływa na zagęszczenie krwi?
3 godzin temu
Tego nie łącz z jajkami. Gnije i fermentuje w jelitach
5 godzin temu
Polecane
Rodzynki z pestycydami: co naprawdę trafia na nasze stoły?
1 godzina temu
Wielkanocna tradycja
1 godzina temu
Tort maślany – regionalna słodycz na wielkanocnym stole
1 godzina temu
Jak ugotować jajko idealne? Naukowcy opracowali przepis
1 godzina temu