
Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował, że w wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto pałeczki Salmonella spp. w 1 z 5 próbek sezamu łuskanego. Spożycie tego produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Szczegóły dotyczące produktu:
Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez producenta i dystrybutora. Producent VOG Polska Sp. z o.o. oraz NETTO Sp. z o.o. wdrożyły procedurę wycofania z obrotu handlowego wyżej wskazanego produktu.
UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie