Fasolka szparagowa z bułką tartą to już przeszłość. Znalazłam lepszy patent na to pyszne warzywo

zdrowie.wprost.pl 5 miesięcy temu
Zdjęcie: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym Źródło:larik_malasha /Getty Images


Fasolka szparagowa serwowana ze zrumienioną na maśle bułką tartą to dla wielu osób smak dzieciństwa. Czasem warto jednak odejść od tradycji i nieco pokombinować. Poznajcie mój sposób na fasolkę szparagową w niecodziennym wydaniu.


Mój patent na fasolkę szparagową jest równie prosty, jak patent z bułką tartą, choć wymaga użycia nieco większej liczby składników. Gdy po raz pierwszy zaserwowałam bliskim to danie, początkowo kręcili nosem. gwałtownie się jednak do niego przekonali. Teraz w okresie często gości w moim domu, a rodzina nie może się doczekać, aż trafi na stół.


Jak zrobić fasolkę szparagową w sosie pomidorowym?


Mój przepis na fasolkę szparagową jest banalnie prosty. Gotuję warzywo i mieszam je z sosem pomidorowym. Korzystam przy tym z pomidorów z puszki, ale możecie też wykorzystać świeże warzywa. Wbrew pozorom przygotowanie sosu nie zajmuje dużo czasu. Nie wymaga też dużej liczby składników.
Idź do oryginalnego materiału