Insulinooporność nie lubi produktów gwałtownie zwiększających poziom glukozy we krwi. Nie przepada za nimi, bo intensywny skok glukozy prowokuje trzustkę do cięższej pracy i szybkiej produkcji insuliny. Takie wahania wpływają na samopoczucie, powodując ospałość po posiłku, problemy z koncentracją i zwiększają chęć na podjadanie. Chcąc jakoś zwiększyć energię sięgamy po słodką przekąskę – ciasteczko czy […]
Cukier i jego różne oblicza – jak wpływa na osoby z insulinoopornością?
insulinoopornosc.com 2 lat temu
- Strona główna
- Cukrzyca
- Cukier i jego różne oblicza – jak wpływa na osoby z insulinoopornością?
Powiązane
Mleko pasteryzowane, UHT, a może „Bez laktozy”?
12 godzin temu
Sensor CGM a glukometr – dlaczego NIE PORÓWNYWAĆ wyników?
22 godzin temu
Bielactwo związane z chorobami autoimmunologicznymi
1 dzień temu