Chlebek bananowy z orzeszkami pinii i jabłkiem

dietetykdiabetyka.pl 3 lat temu
  • 160 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej
  • 3 dojrzałe banany
  • 1 małe jabłko
  • garść orzechów pinii
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • 60 g erytrolu
  • 70 g oleju rzepakowego

Contact

Contact

Banany rozdrobnić widelcem, wymieszać z jajkiem i olejem. Mąkę wymieszać z sodą, erytrolem i orzeszkami pinii. Jabłko obrać i pokroić w małą kostkę. Suche składniki połączyć z mokrymi oraz jabłkami. Wymieszać łyżką i przelać ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 55 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temperatury 170ºC.

Idź do oryginalnego materiału