Celiakia Od patogenezy do leczenia Celiakia „choroba trzewna” jest drugą po hipolaktazji pod względem częstości występowania nietolerancją pokarmową u człowieka. Powszechnie jednak uważana jest za rzadką chorobę, ujawniającą się przeważnie u małych dzieci pod postacią zespołu złego wchłaniania. Według tej opinii nielicznych pacjentów z chorobą trzewną spotyka się jedynie „w wielkim świecie” szpitali trzeciej referencji […]
- Strona główna
- Zaburzenia odżywiania
- Celiakia
Powiązane
Wycofano tony kiełbasy. Ryzyko ZATRUCIA
36 minut temu
Czy kapusta kiszona wpływa na zagęszczenie krwi?
5 godzin temu
Tego nie łącz z jajkami. Gnije i fermentuje w jelitach
7 godzin temu
Polecane
Wielkanocna tradycja
3 godzin temu
Tort maślany – regionalna słodycz na wielkanocnym stole
3 godzin temu
Jak ugotować jajko idealne? Naukowcy opracowali przepis
4 godzin temu