Brzydka ryba, która zachwyca smakiem i składem. Dietetyk: "Idealny dla osób na diecie"

pacjenci.pl 3 tygodni temu
Zdjęcie: zębacz pasiasty


Zębacz pasiasty, zwany też "wilkiem morskim", coraz częściej trafia do marketów i sklepów rybnych – i słusznie. Jego mięso łączy niską kaloryczność z solidną porcją białka i kwasów omega-3, a przy tym zawiera mniej rtęci niż popularne w Polsce ryby. Dietetyk Marta Uler wyjaśnia, jakie korzyści może przynieść włączenie tej ryby do menu – i kiedy lepiej zachować umiar.Zębacz pasiasty to lekka, niskokaloryczna ryba bogata w białko, kwasy omega-3 i selenDzięki niskiemu poziomowi rtęci i delikatnemu smakowi sprawdzi się w diecie redukcyjnej i prozdrowotnejPoznaj adekwatności odżywcze zębacza smugowego i dowiedz się, jak włączyć go do zdrowego jadłospisu
Idź do oryginalnego materiału