Biorę 3 składniki i robię pyszny domowy sorbet. To prosty i tani deser na upały

zdrowie.wprost.pl 5 miesięcy temu
Zdjęcie: Sorbet z arbuza Źródło: Nadezhda_Nesterova / Getty Images


Gdy z nieba leje się żar, każdy sposób na ochłodę jest na wagę złota. Mój patent to domowy sorbet. Nie ma lepszego deseru na upały. Kiedy poznacie ten przepis, przyznacie mi rację.


Kiedy nachodzi mnie ochota na sorbet, nie kupuję gotowych produktów. Sama zabieram się do pracy. Choć słowo „praca” Nie jest w tym przypadku najlepszym określeniem. Ten deser w zasadzie robi się sam. Największa trudność, jaką napotykam podczas jego przygotowywania, to czekanie aż przysmak się schłodzi. Cierpliwość jednak popłaca, a smak sorbetu wynagradza wszelkie niedogodności.


Jak zrobić orzeźwiający sorbet?


Potrzebujecie tylko 3 składników. Przydadzą się owoce, cukier i woda. Ja najczęściej wybieram arbuza. Ma słodki, a zarazem orzeźwiający smak. Poza tym w okresie jest bardzo tani, zwłaszcza gdy trafimy na promocję. W Biedronce można go teraz kupić za mniej niż 2 złote. Oferta obowiązuje od czwartku do soboty (11-13 lipca 2024 roku).
Idź do oryginalnego materiału