7000 zł za gram. Polskie mięso przyszłości jeszcze drogie, ale obiecujące
rynekzdrowia.pl 6 miesięcy temu
Zdjęcie: Mięso z hodowli komórkowej powstaje już także w Polsce. Wytwórca to firma LabFarm. Fot. AdobeStock/Mediteraneo
Na świecie już prawie 200 firm zajmuje się hodowaniem mięsa w laboratoriach. Jedna z nich działa w Polsce. W efekcie prac LabFarm powstał drobiowy klopsik.
- Strona główna
- Medycyna
- 7000 zł za gram. Polskie mięso przyszłości jeszcze drogie, ale obiecujące
Powiązane
Potrąciła dziecko na chodniku. Chłopiec trafił do szpitala
10 godzin temu
PhytoPharm w gronie klientów Value Media
11 godzin temu
Polecane
To nie fotomontaż. Kobieta pomyliła gaz z hamulcem
4 godzin temu
Nowy, grudniowy numer Informatora Powiatowego już dostępny
12 godzin temu













