Zostały ci ugotowane jajka po świętach? Zrób z nich ekspresową sałatkę w 15 minut

zdrowie.wprost.pl 5 miesięcy temu
Zdjęcie: Sałatka jajeczna Źródło: HandmadePictures / Getty Images Pro


Ugotowałaś za dużo jajek na święta i teraz nie wiesz, co z nimi zrobić? Nie martw się. Istnieje świetny sposób, by je wykorzystać i niczego nie zmarnować – błyskawiczna sałatka. Pyszna, sycąca, a w dodatku banalnie prosta. Przygotujesz ją bez wysiłku w 15 minut.


Zazwyczaj na Wielkanoc przygotowujemy mnóstwo różnych potraw. Dbamy o to, by gościom i domownikom niczego nie brakowało. a potem nie wiemy, co zrobić z jedzeniem przyrządzonym „na wszelki wypadek”. Dotyczy to między innymi gotowanych na twardo jajek. Po świętach ich zapas zwykle zalega w lodówce, zajmując wiele miejsca. Na szczęście istnieje prosty patent, by pozbyć się kłopotu, a jednocześnie nie zmarnować żywności – szybka sałatka jajeczna. Zobacz, jak ją zrobić.
Idź do oryginalnego materiału