Zapiekane pomidory według Ani Starmach to moje najnowsze odkrycie. Robię je w 20 minut

zdrowie.wprost.pl 7 miesięcy temu
Zdjęcie: Zapiekane pomidory Źródło:Pinkybird/ Getty Images Signature


Zapiekane pomidory to jeden z najlepszych pomysłów na obiad, jaki można sobie wyobrazić. Danie spełnia wszystkie kryteria idealnej potrawy. Jest proste, pyszne, pożywne, a w dodatku tanie. Sprawdźcie, jak robi je Ania Starmach.


Ania Starmach jest znaną blogerką kulinarną. Do niedawna była też jurorką „Masterchefa”. Chętnie dzieli się ze swoimi obserwatorami różnymi patentami dotyczącymi gotowania. Publikuje też przepisy, między innymi na dania z kuchni wegetariańskiej. Jeden z nich szczególnie przypadł mi do gustu. Chodzi o zapiekane pomidory z nadzieniem. To prosty, a jednocześnie pyszny specjał, którzy z pewnością pokochają nie tylko wielbiciele kuchni wegetariańskiej, ale też zdeklarowani mięsożercy. Moja rodzina go uwielbia.


Jak zrobić zapiekane pomidory z farszem?


Przygotowanie zapiekanych pomidorów z nadzieniem nie wymaga wiele wysiłku. To ekonomiczne danie, które powstaje z pięciu produktów. Można je zrobić na wiele różnych sposobów. Zachęcam was do tego, by nie trzymać się ściśle wskazanego przepisu. Potraktujcie go jedynie jako inspirację i pamiętajcie, iż wszelkie modyfikacje są mile widziane, zwłaszcza jeżeli chodzi o farsz.
Idź do oryginalnego materiału