Ania Starmach jest znaną blogerką kulinarną. Do niedawna była też jurorką „Masterchefa”. Chętnie dzieli się ze swoimi obserwatorami różnymi patentami dotyczącymi gotowania. Publikuje też przepisy, między innymi na dania z kuchni wegetariańskiej. Jeden z nich szczególnie przypadł mi do gustu. Chodzi o zapiekane pomidory z nadzieniem. To prosty, a jednocześnie pyszny specjał, którzy z pewnością pokochają nie tylko wielbiciele kuchni wegetariańskiej, ale też zdeklarowani mięsożercy. Moja rodzina go uwielbia.
Jak zrobić zapiekane pomidory z farszem?
Przygotowanie zapiekanych pomidorów z nadzieniem nie wymaga wiele wysiłku. To ekonomiczne danie, które powstaje z pięciu produktów. Można je zrobić na wiele różnych sposobów. Zachęcam was do tego, by nie trzymać się ściśle wskazanego przepisu. Potraktujcie go jedynie jako inspirację i pamiętajcie, iż wszelkie modyfikacje są mile widziane, zwłaszcza jeżeli chodzi o farsz.