Wyszło, na jaw skąd pochodzi pieczywo z Dino. Polacy je uwielbiają
Zdjęcie: Dino
Chrupiące bułki i miękki chleb na zakwasie znikają z półek Dino szybciej, niż zdążą dojechać kolejne dostawy. Sieć zdradziła w końcu, skąd pochodzi to popularne pieczywo – a odpowiedź zaskoczyła wielu klientów. Okazuje się, iż smak ma swoje źródło znacznie bliżej, niż mogłoby się wydawać.Pieczywo do sklepów Dino dostarczają regionalne piekarnie z całej Polski.W ofercie: kajzerki, chleby pszenno-żytnie i 100% żytnie, bułki z ziarnami i wypieki słodkie.Chleb Polski 500 g wypiekany jest na naturalnym zakwasie, bez GMO i wzmacniaczy smaku.Kajzerka ma „czystą etykietę” – bez konserwantów i sztucznych dodatków.Piekarnie wypiekają pieczywo codziennie rano, często jeszcze przed otwarciem sklepów.Dino wspiera lokalnych rzemieślników, a krótszy łańcuch dostaw gwarantuje świeżość.



![Bal Przyjaźni zintegrował podopiecznych WTZ "Motylki" [ZDJĘCIA]](https://www.eostroleka.pl/luba/dane/pliki/zdjecia/2025/img_0554.jpg)




