Wyszło na jaw, jak powstaje pieczywo z Biedronki. Oto co się kryje w wypiekach
Zdjęcie: Biedronka
Pieczywo "prosto z pieca" z dyskontów budzi mieszane uczucia. Z jednej strony, kusząca jest jego świeżość, dostępność o każdej porze dnia, a także atrakcyjna cena. Z drugiej, często kojarzy się z niską jakością, produktami głęboko mrożonymi i składem pozostawiającym wiele do życzenia. A co jeżeli prawda, jak to często bywa, leży gdzieś pośrodku? Wbrew obiegowej opinii, pieczywo z dyskontów, a w szczególności z Biedronki, może mieć całkiem dobry skład i stanowić wartościowy element codziennej diety.65 % Polaków deklaruje, iż kupuje pieczywo w dyskontach lub supermarketachPieczywo odpiekane z produktu głęboko mrożonego to standard w ofercie Biedronki – takie są zarówno bułki, bagietki, jak i chlebySkład pieczywa z Biedronki często jest prosty – mąka, woda, drożdże, sól – choć bywa też wzbogacany o dodatki typu słód, gluten czy zakwas żytni, zwłaszcza w wypiekach żytnich czy pełnoziarnistych