Wszyscy jemy kanapki z tym składnikiem. Nie wiemy, iż narażamy się na poważną chorobę

pacjenci.pl 3 tygodni temu
Zdjęcie: Wszyscy jemy kanapki z tym składnikiem. Nie wiemy, że narażamy się na poważną chorobę


Kanapki to doskonała przekąska, dzięki której możemy gwałtownie pozbyć się uczucia głodu, a przynajmniej tak nam się wydaje. Okazuje się bowiem, iż mogą być niebezpieczne dla naszego organizmu. Większość Polaków nie wyobraża sobie zjeść kanapki bez choćby plasterka tego składnika, a zdaniem naukowców to fatalny błąd, który może odbić się na naszym zdrowiuKanapka z szynką – najpopularniejsza opcja jaka istnieje – może być niebezpieczna. Zdaniem naukowców powinniśmy wybrać inny wariant, bo już dwa plasterki szynki mogą zwiększyć ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 o znaczące 15 proc.
Idź do oryginalnego materiału