Ostrzeżenie dla wszystkich fanów żółtego sera! Inspekcja Sanitarna wykryła niebezpieczne bakterie Salmonella Newport w jednej z partii popularnego sera Złoty Mazur! jeżeli spożywasz ser w plastrach, koniecznie sprawdź, czy nie kupiłeś produktu z tej partii – grozi Ci poważne zatrucie pokarmowe!
Szczegóły dotyczące produktów:
Nazwa produktu: Ser Złoty Mazur 150 g
Numer partii: 30.08/P6 16:59
Najlepiej spożyć przed: 28.11.2024
Kod kreskowy: 5900820008406
Producent: Spółdzielnia Mleczarska "MLEKPOL" w Grajewie, ul. Elewatorska 13, Grajewo, 19-203, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 20041601 WE
Bakterie Salmonella Newport mogą powodować poważne dolegliwości zdrowotne! Objawy zakażenia to m.in. silne bóle brzucha, wymioty, gorączka, a choćby hospitalizacja. Zastanawiasz się, co robić? Oto zalecenia:
Co zrobić?
Natychmiast sprawdź swoją lodówkę! jeżeli masz produkt z tej partii – nie jedz go!
Skontaktuj się z lekarzem, jeżeli zauważyłeś objawy zatrucia.
Nie ryzykuj! Producent już podjął działania wycofujące partię, a Inspekcja Weterynaryjna prowadzi śledztwo w tej sprawie.