Anna Lewandowska to znana trenerka. Zachęca Polaków do większej aktywności fizycznej i zdrowego odżywiania. Prowadzi własną stronę internetową. Ma też bloga, na którym dzieli się nie tylko poradami na temat odchudzania, ale również przepisami na lubiane dania. W swoich recepturach łączy tradycję z elementami nowoczesności. Chętnie przełamuje utarte kulinarne schematy. Nie inaczej jest w przypadku kopytek. Żona Roberta Lewandowskiego przygotowuje je inaczej niż wszyscy. Jej kluski to istny majstersztyk, choć nie ma w nich ani grama ziemniaków.
Jak zrobić kopytka bez ziemniaków Anny Lewandowskiej?
Bazą tradycyjnych kopytek są ziemniaki. Anna Lewandowska rezygnuje jednak z tego warzywa. Zastępuje je innym składnikiem. Chodzi o kaszę jaglaną. To zdrowy produkt, który dostarcza organizmowi wielu mikro- oraz makroelementów. Zawiera między innymi żelazo, cynk, fosfor, białko i witaminy z grupy B. Nie obciąża żołądka i poprawia pracę przewodu pokarmowego. Usprawnia przemianę materii. Wzmacnia też odporność. Wykazuje działanie przeciwwirusowe oraz rozgrzewające. Wspomaga leczenie infekcji. Syci i dodaje energii. Mogą po nią spokojnie sięgać również osoby na diecie. „Polecam jako dodatek do obiadu lub kolacji” – podsumowuje Anna Lewandowska w jednym z wpisów na swoim blogu.