To risotto deklasuje każdy inny obiad. najważniejszy jest 1 składnik, ale w różnych odsłonach

zdrowie.wprost.pl 7 miesięcy temu
Zdjęcie: Risotto pomidorowe Źródło:freepik/ autor: Freepik


Risotto pomidorowe to danie, które jest niezwykle aromatyczne i smaczne. Cała jego tajemnica tkwi jednak w użyciu kilku rodzajów pomidorów. Tłumaczymy, jak zrobić potrawę, która skradnie serce każdego smakosza.


Risotto to doskonały pomysł na szybki i smaczny obiad. Dzięki swojej prostocie i elastyczności można przygotować je w różnorodny sposób. Świetnie smakuje z grzybami, ale nie tylko. Takie risotto można również przygotować z dodatkiem warzyw, mięsa lub owoców morza – jest nie tylko pyszne, ale również sycące i pożywne. My szczególnie polecamy cudownie aromatyczne risotto pomidorowe. Gwarantujemy, iż jeżeli zaserwujecie je swojej rodzinie – każdy poprosi o dokładkę.


Jak zrobić pomidorowe risotto? Prosty przepis


Pomidorowe risotto z gorgonzolą nie wymaga wielkiego nakładu pracy, a smakuje naprawdę doskonale. Ważne jest, by do tej potrawy użyć trzech rodzajów pomidorów – suszonych, koktajlowych i zwykłych. Szalenie istotny jest też dodatek przypraw, takich jak oregano, świeża bazylia czy czosnek.
Idź do oryginalnego materiału