To najlepsze naleśniki, jakie jadłam. W smaku przypominają popularny wypiek, a przepis jest prosty

zdrowie.wprost.pl 2 miesięcy temu
Zdjęcie: Naleśniki biszkoptowe Źródło: Freepik


Naleśniki to jedno z najbardziej lubianych dań, zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Możecie przygotować je w nieco zmienionej wersji, będą jeszcze smaczniejsze. Tłumaczymy, jak je zrobić.


Naleśniki biszkoptowe to wyjątkowo delikatne i puszyste placuszki, które swoją konsystencją przypominają biszkopt. Dzięki temu są idealną bazą do słodkich potraw i wspaniale będą smakować na przykład z dżemem, kremem czekoladowym czy świeżymi owocami i serkiem mascarpone. Jest to też interesująca wariacja tego klasycznego dania – idealnie sprawdzi się wtedy, gdy tradycyjne naleśniki już wam się znudziły.


Jak zrobić naleśniki biszkoptowe? Prosty przepis


Naleśniki biszkoptowe to połączenie naleśników z biszkoptem. W przeciwieństwie do tego ciasta nie robi się ich jednak w piekarniku, a na patelni. Co więcej – nie opadają i jest gwarancja, iż zawsze się udadzą. Smakują jednak równie dobrze, co biszkopt.
Idź do oryginalnego materiału