To ciasto z rabarbarem piekę przez całą wiosnę. Stosuję patent, za pomocą którego zawsze się udaje

zdrowie.wprost.pl 8 miesięcy temu
Zdjęcie: Ciasto z rabarbarem Źródło:Shutterstock / natalia bulatova


Ciasto z rabarbarem to wspaniały pomysł na deser. Jego wykonanie jest naprawdę proste, a z tym przepisem gwarantujemy, iż uda się każdemu.


Ciasto z rabarbarem to pyszna i kusząca kombinacja kwaśnego rabarbaru z delikatnym, słodkim ciastem. Jest to doskonały, wiosenny dodatek na przykład do kawy. Oprócz wyjątkowego smaku, wypiek ten ma również piękny wygląd, dzięki intensywnie różowym kawałkom rabarbaru, które wybijają się na tle jasnego ciasta. Co więcej, taki deser jest też świetnym sposobem na wykorzystanie sezonowych skarbów z ogrodu lub lokalnego rynku.


Jak zrobić pyszne ciasto z rabarbarem?


Jest wielu miłośników ciasta z rabarbarem – nic dziwnego, dla licznego grona osób to właśnie ten wypiek jest smakiem wiosny. Przepis jest prosty, a ciasto przygotujecie w naprawdę krótkim czasie. Pamiętajcie, żeby wszystkie składniki, których będziecie używać, były w temperaturze pokojowej. Patentem na to, by ciasto z rabarbarem wyszło niesamowicie smaczne, kremowe i dosłownie rozpływało się w ustach, jest dodanie do niego jogurtu naturalnego. Wypiek będzie też lżejszy i pulchniejszy. Gwarantujemy, iż będzie się nim zajadać cała rodzina.
Idź do oryginalnego materiału