Ten kefir musi zniknąć ze sprzedaży. Wykryto w nim Salmonellę!

ding.pl 2 lat temu

Ostrzeżenie GIS. Na jaki kefir trzeba uważać?

Główny Inspektorat Sanitarny w swoim najnowszym komunikacie poinformował, iż w wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej w kefirze od producenta OSM Łobżenica zostały wykryte pałeczki Salmonella spp. Na szczęście te groźne dla zdrowia bakterie znalazły się tylko i wyłącznie w jednej partii tego produktu.

Czym zagraża spożycie kefiru z Salmonellą? Spożycie tych bakterii może doprowadzić do poważnego zatrucia pokarmowego. W większości przypadków niezbędna byłaby wizyta w placówce medycznej i skonsultowanie stanu zdrowia z lekarzem. Dlatego komunikat
Głównego Inspektoratu Sanitarnego trzeba potraktować bardzo poważnie i zachować szczególną ostrożność.

Fot. Adobe Stock

Salmonella w popularnym kefirze. Szczegółowe dane

Poniżej wskazaliśmy wszystkie szczegółowe informacje dotyczące niebezpiecznego dla zdrowia kefiru. Dane pochodzą z oficjalnego komunikatu Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Zapoznaj się z nimi, żeby zyskać pewność, iż nie masz w lodówce produktu z Salmonellą. Zadbaj o swoje bezpieczeństwo.

Komunikat GIS - dane o szkodliwych produktach:

Nazwa produktu: Kefir 200 g, OSM Łobżenica.

Numer partii: 25.03.2023/1.

Termin przydatności do spożycia: 25.03.2023 r.

Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łobżenicy, ul. Wyrzyska 16, 89-310 Łobżenica, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30191601 WE.

Ważne - producent zaczął już proces wycofywania szkodliwej partii kefiru ze sklepów. Trefny produkt można też zwrócić i odzyskać pieniądze.

Idź do oryginalnego materiału