Szybkie placki na kefirze są puszyste jak żadne inne, a smakują wręcz nieziemsko. Długo szukałam przepisu na danie, które spodoba się moim bliskim, a przy tym będzie proste w wykonaniu i zdrowe. Te szybkie placki to odpowiedź na moje potrzeby. Dodanie kefiru do ciasta sprawia, iż placki zachwycają miękkością i delikatnością. Przy okazji dostarczają też cennych probiotyków, białka, wapnia i witamin z grupy B. Ich lekko kwaśny smak natomiast dobrze komponuje się z wieloma dodatkami. To co, spróbujesz?
Jak zrobić placki na kefirze?
Te szybkie placki robią się niemal same. Musisz jedynie połączyć sypkie produkty, wymieszać je z nabiałem i usmażyć na złoto. Pracy więc, jak widzisz, jest niewiele. Ja jednak lubię wracać do tego przepisu w weekend, gdy mogę od razu pokusić się o zrobienie większej porcji. Bo naprawdę warto.