Sekretem moich kotletów jest połączenie kaszy gryczanej, podsmażonych pieczarek i sera feta. Te trzy składniki tworzą niezwykle udane trio i sprawiają, iż choćby zwykły codzienny obiad urasta do rangi prawdziwej uczty. Co ważne, jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wysiłku. Kotleciki robi się bardzo szybko. Wystarczy pół godziny i przysmak wjeżdża na stół, a zachwytom nie ma końca. Możecie nam wierzyć na słowo.
Jak zrobić kotlety gryczane z fetą?
Wystarczy połączyć ugotowaną kaszę gryczaną z fetą, podsmażanymi pieczarkami, czosnkiem, pietruszką, jajkiem i przyprawami, a potem uformować kotleciki i je usmażyć. Cały proces zajmie ci nie więcej niż pół godziny. jeżeli chcesz go przyspieszyć, podszykuj część składników wieczorem lub poprzedniego dnia. Wcześniej możesz ugotować kaszę i schować ją do lodówki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by z wyprzedzeniem podsmażyć też pieczarki. Pamiętaj, jednak, by nie wkładać ich do lodówki, gdy są jeszcze gorące. Poczekaj aż ostygną i przełóż je do szczelnie zamykanego pojemnika, a ten wsadź do lodówki. Nie zapomnij o jeszcze jednej ważnej kwestii – zarówno pieczarki, jak i kaszę musisz zużyć w ciągu maksymalnie 3 dni.