Tę kolorową i pyszną wiosenną sałatkę robię w 15 minut. Poznaj prosty przepis i ciesz się smakiem

zdrowie.wprost.pl 6 miesięcy temu
Zdjęcie: Wiosenna sałatka Źródło:Mizinaa/Getty Images Pro


Wiosną w mojej kuchni prym wiodą sałatki. Przygotowuję je na bazie różnych sezonowych warzyw. Świetnie pasują do różnego rodzaju mięs, ale mogą być też samodzielnym posiłkiem. Są proste, pyszne i szybkie. Robię je w ekspresowym tempie.


Dziś chciałabym się z wami podzielić przepisem na kolorową sałatkę z pomidorami, rzodkiewką i sezamem, która z powodzeniem zastępuje mi lunch, kolację lub inny posiłek. Jest zdrowa, pyszna, a w dodatku nie idzie w boczki. Możecie po nią spokojnie sięgać również w trakcie odchudzania.


Jak zrobić wiosenną sałatkę z warzyw?


Przepis nie jest skomplikowany ani czasochłonny. Wystarczy wymieszać różne rodzaje sałat z warzywami. Pamiętajcie, iż możecie spokojnie wykorzystać również inne składniki, na przykład szpinak, jarmuż, paprykę, ser feta, oliwki, kiełki etc. Tak naprawdę wszystko zależy od waszych indywidualnych preferencji i upodobań. Dlatego puśćcie wodze fantazji i eksperymentujcie.
Idź do oryginalnego materiału