Placki ziemniaczane to uwielbiana potrawa w naszym kraju, jednak nie ukrywajmy – w żaden sposób nie można jej przypisać do dietetycznego jedzenia. Z tego powodu choćby najwięksi miłośnicy tego dania unikają go podczas odchudzania. Mamy jednak sposób, który pozwoli wam na takie „ziemniaczane szaleństwo” choćby wtedy, gdy walczycie z nadprogramowymi kilogramami.
Jak przygotować dietetyczne placki ziemniaczane?
Choć dla wielu dietetyczne placki ziemniaczane wydają się abstrakcją, to okazuje się, iż jest to możliwe. Co więcej, są one naprawdę proste w przygotowaniu. Bardzo istotny jest jeden dodatek – mowa o otrębach owsianych, które zawierają dużo błonnika, przez co dłużej nie czujemy się głodni. Użyjcie też połączenia dwóch rodzajów mąki – mąki ziemniaczanej i mąki orkiszowej (warto postawić na nią w trakcie procesu odchudzania).