Te ciasteczka owsiane bez cukru i jajek są najlepszym dowodem na to, iż domowe wypieki nie mają sobie równych. Sklepowe słodycze przy nich bledną. Możesz delektować się nimi choćby na diecie, bez obaw, iż przytyjesz. Nie można tego powiedzieć o „gotowcach” z supermarketu. Te na ogół zawierają duże ilości barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych zbędnych substancji. Przygotowanie własnych słodkości jest więc dużo lepszym, zdrowszym i tańszym rozwiązaniem.
Jak zrobić ciasteczka owsiane bez cukru?
Przygotowanie tych słodkości pójdzie ci jak z płatka, choćby jeżeli stawiasz w kuchni pierwsze kroki. Tak naprawdę wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki. Powinny utworzyć gęstą, lepiącą masę. Oczywiście nie musisz ograniczać się do wskazanego zestawu produktu. Możesz śmiało sięgnąć po rodzynki, siekane orzechy suszoną żurawinę, wiórki kokosowe, cynamon, kawałki gorzkiej czekolady, migdały itp. Wszystko zależy od tego, co masz w danej chwili pod ręką. Puść wodze fantazji i stwórz własną wersję tych przysmaków.