Ta wersja pizzy jednych bulwersuje, a innych zachwyca. Poznajcie mój sposób na włoski przysmak

zdrowie.wprost.pl 8 miesięcy temu
Zdjęcie: Pizza z patelni Źródło: Canva


Pizzę można zrobić na wiele różnych sposobów. W domowych warunkach do jej przygotowania wykorzystuje się zwykle piekarnik. Ja tym razem postawiłam na patelnię. Muszę przyznać, iż włoski przysmak niczego nie stracił na tej „zamianie”. Za to ja zyskałam więcej czasu. Poznajcie mój sposób na szybką i pyszną pizzę.


Kiedy pierwszy raz usłyszałam o pizzy z patelni, nie byłam przekonana do tego pomysłu. Wychodziłam z założenia, iż żaden inny sprzęt nie jest w stanie godnie zastąpić dobrego piekarnika. A jednak się myliłam. Ciasto jest przepyszne, a z dodatkami smakuje obłędnie. Przypadło do gustu choćby zagorzałym fanom włoskich przysmaków. Pizzę z patelni przygotujecie w szybki i prosty sposób. Wystarczy trochę cierpliwości oraz kilka łatwo dostępnych składników. Do zrobienia ciasta najlepiej wykorzystać dużą patelnię z nieprzywierającą powłoką.
Idź do oryginalnego materiału