Ta jajecznica rozpływa się w ustach. Jej sekret tkwi we właściwym połączeniu 3 składników

zdrowie.wprost.pl 8 miesięcy temu
Zdjęcie: Jajecznica Źródło: bit245/ Getty Images


Jak zrobić pyszną jajecznicę? Nie musisz dodawać do niej boczku, kiełbasy, szpinaku czy cebuli. Czasem mniej znaczy więcej. Tak naprawdę potrzebujesz jedynie trzech składników, by stworzyć wyborne i sycące danie, które zachwyci smakiem. Poznaj przepis na jajecznicę po francusku.


Jajecznica po francusku to absolutna petarda. Ma niezwykle delikatną, wręcz aksamitną konsystencję. Jest pyszna, a w dodatku szybka i prosta w przygotowaniu, Zrobisz ją w mniej niż 20 minut z kilku ogólnie dostępnych składników. Produkty są zwyczajne, ale sposób przyrządzania jajecznicy już do typowych nie należy. Odbiega od „standardów” przyjętych dla tego typu dań. Zobacz, na czym polega różnica.


Jak zrobić jajecznicę po francusku?


Wbrew pozorom przygotowanie jajecznicy po francusku nie jest ani skomplikowane, ani pracochłonne. Wystarczy połączyć ze sobą żółtka, masło i pianę z białek, a całość doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Duże znaczenie ma natomiast kolejność dodawania poszczególnych składników. Sprawdź, co zrobić krok po kroku.
Idź do oryginalnego materiału