Wystarczy tylko kilka składników, które praktycznie każdy ma w swojej kuchni. Możecie zrobić switchel wieczorem i odstawić na noc do lodówki. Nic nie stoi też na przeszkodzie, by przygotować od razu większe ilości napoju. jeżeli się na to zdecydujecie, przechowujcie „miksturę” w chłodziarce (maksymalnie do dwóch tygodni).
Switchel podkręca metabolizm i dodaje energii. Przepis na naturalny energetyk
Zdjęcie: Switchel Źródło: Shutterstock / Alrandir
Receptura na oryginalny switchel pochodzi z Karaibów, ale z powodzeniem można ją nieco zmodyfikować i dostosować do polskich warunków. Warto to zrobić, bo napój ma wiele cennych adekwatności. Poza tym jest bardzo prosty w przygotowaniu. Zobacz, jak go zrobić i jakie korzyści przynosi jego picie.
Wystarczy tylko kilka składników, które praktycznie każdy ma w swojej kuchni. Możecie zrobić switchel wieczorem i odstawić na noc do lodówki. Nic nie stoi też na przeszkodzie, by przygotować od razu większe ilości napoju. jeżeli się na to zdecydujecie, przechowujcie „miksturę” w chłodziarce (maksymalnie do dwóch tygodni).
Wystarczy tylko kilka składników, które praktycznie każdy ma w swojej kuchni. Możecie zrobić switchel wieczorem i odstawić na noc do lodówki. Nic nie stoi też na przeszkodzie, by przygotować od razu większe ilości napoju. jeżeli się na to zdecydujecie, przechowujcie „miksturę” w chłodziarce (maksymalnie do dwóch tygodni).