Uwielbiam ciasto francuskie. Nie tylko za smak, ale i uniwersalność. Wykorzystuje je na mnóstwo różnych sposobów. Doskonale pasuje zarówno do dań wytrawnych, jak i słodkich. Poza tym nie wymaga wiele pracy. Dziś chciałabym wam przedstawić przepis na ekspresowy deser z wykorzystaniem tego składnika. Pyszny, szybki i banalnie prosty. Można go z łatwością spakować i zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na uczelnię.
Jak zrobić ekspresowy deser z ciasta francuskiego?
Tak naprawdę potrzebujecie trzech składników, by wyczarować pyszny deser, którym będzie się zajadać cała rodzina. Ciasto francuskie to „must have”. Przyda się jeszcze rozmącone jajko i nadzienie. Ja zwykle sięgam po dietetyczny krem czekoladowy własnej roboty. Możecie też sięgnąć po klasyczny produkt ze sklepu albo domową konfiturę. Dobrze sprawdzą się również owoce, na przykład truskawki czy banany. Wybór należy do was.