Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego, należy skontaktować się z lekarzem. Bakterie Salmonella spp. wykryto w 1 z 5 próbek łososia atlantyckiego podczas działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: Łosoś atlantycki sałatkowy wędzony na zimno. Pakowany próżniowo, 100 g, marki Fisher King Numer partii: 0616 Termin przydatności do spożycia: 25.02.2025 Kod kreskowy: 5 901576 05749 Producent: Contimax S.A., Oddział w Dąbrowie Chełmińskiej, Łososiowa 6, 86-070 Dąbrowa Chełmińska Producent podjął decyzję o wycofaniu wskazanej partii wyrobu. UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
- Strona główna
- Zaburzenia odżywiania
- Salmonella w łososiu sałatkowym
Powiązane
Jagody leśne już są! Sprawdź, ile zapłacisz w tym roku
10 godzin temu
Zapisy na gastroskopię i kolonoskopię przez call center
13 godzin temu
Rodzaj treningu może wpływać na skład mikrobiomu jelitowego
15 godzin temu
Kupujesz te kefiry? Zobacz co wybrać w zamian
1 dzień temu
Polecane
AliExpress ma kolejny hit. W dodatku kosztuje grosze
3 godzin temu
Prawie każdy popełnia błąd. Mizeria wychodzi gorzka
4 godzin temu