Kuchnia polska to bogactwo niezwykle smacznych potraw. jeżeli mamy ochotę na klasyki – to sięgamy wtedy po przepis na kotleta schabowego, pierogi czy tradycyjny bigos. Do potrawy, która równie często pojawia się na polskim stole, należą też pulpety. Najczęściej podaje się je w sosie pomidorowym lub koperkowym. Nie oszukujmy się, danie serwowane zawsze w ten sam sposób gwałtownie może się jednak znudzić. Warto więc poeksperymentować nieco w kuchni.
Jak przygotować pulpety w sosie curry? Przepis
Największą zaletą tego dania jest to, iż wychodzi ono obłędnie aromatyczne. Będziecie delektować się wspaniałym smakiem, a do tego cudowny zapach będzie roznosić się po całym waszym domu. Do przygotowania tej potrawy używa się między innymi takich przypraw jak kolendra, czosnek, papryczka chili. Bardzo ważnym składnikiem tego dania jest również mleko kokosowe oraz pasta curry.