Przepis na budyniowe racuchy na maślance. Będą puszyste jak obłoczek

zdrowie.wprost.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Racuchy Źródło: Shutterstock / Justyna Troc


Budyniowe racuchy na maślance to doskonała alternatywa dla klasycznego przepisu na ten przysmak. Będą rozpływać się w ustach. Tłumaczymy, jak je zrobić.


Racuchy to świetna propozycja na słodkie śniadanie, kolację lub po prostu smaczną przekąskę. Większości osób kojarzą się ze smakiem dzieciństwa. To pyszne danie zrobicie też z łatwością samodzielnie w domu. Można je przygotować na kilka różnych sposobów – według tradycyjnej receptury, ale też nieco poeksperymentować i przyrządzić na przykład racuchy bez kefiru i maślanki. Ciekawą opcją jest też zrobienie budyniowych racuchów na maślance, które dosłownie rozpływają się w ustach. Miłośnicy waniliowych wypieków na pewno będą zachwyceni tą wersją racuchów. Warto również przyrządzić gofry budyniowe – smakują lepiej niż te z nadmorskiej budki.


Budyniowe racuchy na maślance – jak je zrobić?


Do przygotowania budyniowych racuchów na maślance nie są potrzebne drożdże – jest to więc świetna opcja dla tych, którzy na przykład zapomnieli kupić ten produkt. Racuchy wyrosną dzięki dodatkowi proszku do pieczenia. Przepis na ten przysmak jest bardzo prosty i nie zajmie wam wiele czasu, a do całości potrzebujecie zaledwie kilku składników. Takie puszyste placuszki na maślance pokochają dzieci, ale gwarantujemy, iż zasmakują też dorosłym.
Idź do oryginalnego materiału