Tacos to szybka i pyszna przekąska, którą możesz przygotować w mgnieniu oka, gdy dopadnie Cię niespodziewany głód lub pojawią się goście. Oprócz swojej prostoty przekonają Cię swoim doskonale zbalansowanym smakiem. Tacos są idealne na lunch, kolację lub jako przekąska na wieczorne spotkanie.
Do przygotowania bazy będziesz potrzebować:
- 250 g czerwonej kapusty
- 4 małe tortille do tacos
- 2 cebule dymki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka łososia w sosie własnym
- ½ limonki
- cukier kokosowy do smaku
- sól do smaku
Do przygotowania dressingu będziesz potrzebować:
- 100 g jogurtu greckiego 0%
- 10 ml syropu klonowego
- 1 łyżka sosu chili (możesz również użyć sosu sweet chilli zero)
- ½ łyżeczki suszonego czosnku
- sól do smaku
Do podania będziesz potrzebować:
- kolendra do smaku
- limonka do smaku

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania kapusty. Pokrój ją w cienkie paski wraz z cebulą dymką. Po przygotowaniu warzyw wymieszaj je z sokiem z limonki, cukrem i solą.

Jogurt grecki dopraw sosem chili, syropem klonowym, suszonym czosnkiem i solą. Następnie przygotuj tortille. Podsmaż je na sucho z obu stron, złóż na pół i wypełnij sałatką z kapusty, tuńczykiem lub łososiem, skrop sokiem z limonki i polej dressingiem z jogurtu greckiego. Gotowe tacos podaj z limonką i kolendrą.
Nasza rada: jeżeli nie masz tortilli do tacos, możesz użyć tortilli pszennej lub wrapów białkowych.

Odkryj nasze bestsellery:
Wartość energetyczna | 190 kcal |
Białko | 16 g |
Węglowodany | 21 g |
Tłuszcze | 4 g |
Błonnik | 3 g |
Piękno tkwi w prostocie, a ten przepis jest tego idealnym przykładem. Doskonale nadaje się na lunch, kolację lub spotkanie z przyjaciółmi.
Nie wahaj się podzielić z nami swoim dziełem w mediach społecznościowych, oznaczając je #gymbeampl.