Kochacie szybkie posiłki? W takim razie koniecznie musicie wypróbować te warianty pizzy. Pomidorowa baza z mozzarellą, tuńczykiem i cebulą to klasyk. Podobnie jak pizza z 4 rodzajami sera. Może Was jednak zaskoczyć, iż z łatwością możecie stworzyć słodką pizzę, która może być również świetnym deserem.
Pizza z tuńczykiem
Pizza z tuńczykiem to świetny sposób, aby zafundować sobie pyszny i zbilansowany lunch. Tuńczyk jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dzięki niemu pizza zyskuje słony smak z nutą oliwy, a mozzarella i bazylia zapewniają świeże i delikatne wykończenie.
Potrzebujemy:
- 1 ciasto na pizzę
- 60 g passaty pomidorowej
- 60 g mozzarelli light
- ½ czerwonej cebuli
- ½ puszki tuńczyka w oliwie
- kilka kropli oliwy z oliwek
- świeża bazylia
Sposób przygotowania:
Rozsmaruj passatę pomidorową na cieście, następnie ułóż na wierzchu cebulę pokrojoną w półksiężyce, odsączony tuńczyk i porwaną mozzarellę. Piecz pizzę przez 7 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu lekko skrop oliwą (możesz też użyć oleju z puszki tuńczyka) i udekoruj bazylią.

Wartość energetyczna | 679 kcal |
Białko | 36 g |
Węglowodany | 75 g |
Tłuszcz | 25 g |
Błonnik | 5 g |
Te produkty mogą Cię zainteresować:
Pizza 4 sery
Delektuj się prawdziwą serową symfonią! Pizza 4 sery łączy cztery rodzaje sera – łagodną ricottę i mozzarellę, wyrazisty ser pleśniowy i słony parmezan, tworząc idealnie zbalansowany i kremowy smak, któremu nie będziecie mogli się oprzeć.
Potrzebujemy:
- 1 ciasto na pizzę
- 60 g mozzarelli light
- 60 g ricotty
- 30 g sera pleśniowego
- 20 g parmezanu
- kilka kropli oliwy z oliwek
- świeża bazylia
Instrukcje
Rozsmaruj ricottę na cieście, na wierzchu ułóż porwaną mozzarellę, pokruszony ser pleśniowy i drobno starty parmezan. Piecz pizzę przez 7 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu lekko skrop oliwą i udekoruj świeżą bazylią.

Wartość energetyczna | 812 kcal |
Białko | 40 g |
Węglowodany | 71 g |
Tłuszcz | 40 g |
Błonnik | 4 g |
Odkryj nasze bestsellery:
Słodka pizza
Kto powiedział, iż pizza musi być tylko słona? Ta słodka pizza z kremem proteinowym i owocami to idealny wybór, gdy macie ochotę na coś słodkiego.
Potrzebujemy:
- 1 ciasto na pizzę
- 70 g kremu proteinowego MoiMüv
- 15 g liofilizowanych owoców
- kilka liści mięty
Przygotowanie:
Podpiecz ciasto na pizzę przez 7 minut w temperaturze 200°C. Gdy pozostało gorące, posmaruj kremem proteinowym, a po ostygnięciu udekoruj liofilizowanymi owocami i świeżą miętą.

Wartość energetyczna | 912 kcal |
Białko | 25 g |
Węglowodany | 123 g |
Tłuszcz | 34 g |
Błonnik | 7 g |
Która pizza jest Waszą ulubioną? Cokolwiek wybierzecie, wierzymy, iż w każdym przypadku będzie Wam smakować.
Podziel się swoimi dziełami z nami w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.