Proste ciasto bananowe, które zawsze się udaje. Nie popełnij tego błędu podczas kupowania bananów

zdrowie.wprost.pl 10 miesięcy temu
Zdjęcie: Ciasto bananowe Źródło: Shutterstock / George Dolgikh


Ciasto bananowe zachwyca słodkim smakiem. Można zaliczyć je do grupy zdrowych wypieków, ponieważ zawiera jedynie naturalne składniki. Sekretem smaku ciasta bananowego są dojrzałe, a najlepiej lekko przejrzałe banany.


Wilgotne ciasto bananowe to idealny dodatek do popołudniowej kawy. Doskonale sprawdza się również jako zdrowa przekąska na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Ja zawsze robię ciasto bananowe z podwójnej porcji składników, bo bardzo gwałtownie znika ze stołu. Na wierzchu ciasta układam pokrojone w paski banany (oczywiście możesz pokroić je w plasterki). o ile chcesz upiec pyszne ciasto bananowe, to poszukaj w sklepie bardzo dojrzałych bananów, na których skórce widoczne są brązowe plamki.


Ciasto bananowe możesz przygotować bez użycia miksera – wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Jajka wyjmij wcześniej z lodówki i ogrzej do temperatury pokojowej.
Idź do oryginalnego materiału