Powrót smaku z PRL-u. Zapomniany klasyk znów bryluje – teraz w wersji fit
Zdjęcie: wątróbka
Była kulinarnym filarem polskich domów w latach 70. i 80. XX wieku. Potem ustąpiła miejsca chudemu drobiowi i egzotycznym filetowi z łososia. Dziś wątróbka wraca na talerze – nie tylko z sentymentu, ale i z powodów zdrowotnych. Dietetycy nazywają ją naturalnym „suplementem żelaza”, a kucharze doceniają jej uniwersalność.Wątróbka jest bogatym źródłem żelazaZawiera mnóstwo witaminy AKto może ją jeść, a kto powinien uważać?
















![Jak przedłużyć świeżość masła? Proste triki, które działają naprawdę długo! [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2025/12/c42ef289-4fec-4acb-a0aa-5ddb4ea643c2-1.jpg)