Placki ziemniaczane to jedna z ulubionych potraw Polaków. Nic dziwnego, ich chrupiąca skórka i miękki, delikatny środek tworzą idealne połączenie smaków i tekstur. Co więcej, można je przyrządzić na wiele sposobów, jeść z różnymi dodatkami, a do tego to pomysł na tani i szybki obiad. Mamy patent, by potrawa ta smakowała jeszcze lepiej i była idealnie kremowa.
Placki ziemniaczane z majonezem smakują obłędnie
Co zrobić, żeby jedzenie z pozoru zwyczajnych placków ziemniaczanych było naprawdę wyjątkowym doznaniem dla waszego podniebienia? Wystarczy dodać do nich łyżkę składnika, który prawdopodobnie macie w swojej lodówce. Chodzi o majonez, a dokładnie jedną, czubatą łyżkę tego produktu. Dzięki niemu staną się one idealnie kremowe i będą dosłownie rozpływać się w ustach. Ich skórka przez cały czas pozostanie jednak przyjemnie chrupiąca.
Smak i konsystencja placków ziemniaczanych z dodatkiem odrobiny majonezu będzie naprawdę wspaniała. Co więcej, korzystając z tego patentu, możecie zrezygnować z dodawania do nich jajek i mąki. Sposób ten sprawdzi się więc też w sytuacji, gdy wasza lodówka „świeci pustkami”. Majonez doskonale zastąpi oba te produkty. Musicie jednak pamiętać o tym, żeby masę ziemniaczaną przygotować z ugotowanych, a nie surowych ziemniaków.