Placki ziemniaczane „na ostro” to mistrzostwo. Moja babcia robi je tylko z tym dodatkiem

zdrowie.wprost.pl 2 miesięcy temu
Zdjęcie: Placki ziemniaczane Źródło: Shutterstock


Jeden niestandardowy dodatek sprawi, iż placki ziemniaczane będą smakować lepiej niż zwykle. Pyszny i zdrowy składnik doskonale podkręci ich smak. Sprawdźcie, co dodać do tej popularnej potrawy.


Placki ziemniaczane to jedna z najbardziej lubianych potraw w polskiej kuchni. Przygotowuje się je ze startych ziemniaków, które następnie smaży się na złoty kolor. Danie to jest bardzo proste, ale przy tym również niezwykle smaczne i właśnie w tym tkwi cały urok tej potrawy. Chrupiąca skórka i miękkie wnętrze sprawiają, iż takie placki są prawdziwą ucztą dla podniebienia. Do tego są one daniem sycącym i pożywnym, idealnym na obiad lub kolację.


Jak zrobić placki ziemniaczane „na ostro” z chrzanem? Przepis


Placki ziemniaczane to potrawa podczas przygotowywania której możecie eksperymentować z różnymi smakami. Wcale nie musicie ograniczać się do tradycyjnej wersji przepisu na to danie. Mamy coś dla miłośników nieco bardziej ostrych smaków. Możecie przyrządzić placki ziemniaczane z dodatkiem chrzanu, który nada potrawie nieco pikanterii. Ten dodatek sprawi, iż jej smak stanie się znacznie bardziej wyrazisty. Chrzan nie tylko podkręci smak placków, ale dzięki niemu będą one też zdrowsze.
Idź do oryginalnego materiału