Placki z jabłkami to klasyk przygotowywany przez nasze babcie. Wielu osobom potrawa ta nieodłącznie kojarzy się z dzieciństwem. Są nie tylko smaczne, ale także sycące i łatwe do przygotowania, dlatego często pojawiają się na naszych stołach zarówno podczas śniadania, jak i w formie przekąski. Możecie nieco poeksperymentować i przygotować tę potrawę odrobinę inaczej niż zawsze, dodając do niej kefir.
Jak zrobić placki z jabłkami na kefirze? Szybki przepis
Aromatyczne placki z jabłkami przygotowane na kefirze wyjdą pełne smaku, a do tego lekkie i bardzo puszyste. Idealnie sprawdzą się, gdy nie macie czasu w przygotowywanie bardziej pracochłonnych przekąsek – takie placuszki będą gotowe dosłownie w 15 minut. jeżeli nie macie w domu kefiru – składnik ten możecie zastąpić też maślanką lub jogurtem naturalnym.